Witam wszystkich , mam problem z czujnikiem temp. zewnętrznej zaczął mi szaleć a dokładnie zawyżać temperaturę więc go wymieniłem , ale wiele to nie dało nowy głupieje tak samo a nawet gorzej. Dzisiaj np. gdy rano było -15 on wskazywał 17 na plusie a w czasie jazdy nawet 22 na plusie. Nie chcę jechać do ASO bo zaraz wymienią mi pół auta i w końcu rozłożą ręce. Gdzieś kiedyś czytałem że są niby dwa czujniki temp. zew. nie wiem czy to prawda ponoć drugi ma być na podszybiu z przodu, ale w servisie twierdzą że jest jeden. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek lub słyszał o takim przypadku z góry dziękuję.
Witam. Niestety nie mogę pomóc, ale mam jedno pytanie, gdzie znajduje się ten czujnik? Chciałbym go wymienić bo ostatnio też zaczyna pokazywać dosyć rozbieżne temperatury w porównaniu z rzeczywistymi. Pozdrawiam
[ Dodano: Czw 14 Kwi, 11 16:14 ]
O sorry nie spojrzałem, że temat dotyczy O2, ale jeżeli orientujesz się gdzie może znajdować się owy czujnik w O1 to pomoc mile widziana.
no witam czujnik znajduje się z lewej strony pod przednim zderzakiem, ale już go opanowałem był zwyczajnie zawilgocony najlepiej jest go przedmuchać sprężonym powietrzem i wysuszyć suszarką do włosów jeśli styki są zaśniedziałe to też trzeba je przeczyścić a po złożeniu dobrze zaizolować aby w żadnym wypadku nie dostała się woda i to cała filozofia. Myślę iż u ciebie będzie to samo.
[ Dodano: Pią 15 Kwi, 11 15:15 ] krystian634, no witam czujnik znajduje się z lewej strony pod przednim zderzakiem, ale już go opanowałem był zwyczajnie zawilgocony najlepiej jest go przedmuchać sprężonym powietrzem i wysuszyć suszarką do włosów jeśli styki są zaśniedziałe to też trzeba je przeczyścić a po złożeniu dobrze zaizolować aby w żadnym wypadku nie dostała się woda i to cała filozofia. Myślę iż u ciebie będzie to samo.
Komentarz